Hos ortoptisten

06Sep13

På 5-årskontrollen upptäckte man att Knasluvan inte såg så bra på sitt ena öga så vi fick en tid till ortoptisten. Idag var vi där och fick konstaterat att han verkligen inte alls såg så bra på ena ögat. Eh, fast nu var det visst andra ögat. (Man kan tänka sig ett journalföringsfel från förra gången kanske). Så nu blir det remiss till ögonkliniken och väldigt hög sannolikhet för att det blir glasögon för Luvan. Om det inte visar sig att synfelet har flyttat sig från ena ögat till andra för att sen helt flytta vidare till någon annan förstås. Inte så kul tycker jag, det är ju onekligen bättre att slippa. I synnerhet om man är 5 år.

Annonser


3 Responses to “Hos ortoptisten”

 1. 1 Pippigull

  Oj! Man kan ju hoppas att det flyger iväg till knät eller nåt – ingen har ju mått dåligt av att se dåligt med knät…

  Nä men allvarligt talat, även om det finns massor av värre saker man kan råka ut för så förstår jag precis hur du känner. Inget man drömde om för sin 5-åring!

  Kram!

 2. 2 Malena

  Men det finns i alla fall vädligt fina barnglasögon nu för tiden!

  Filippa fick brillor när hon var 6 år. Det som var lite jobbigt var att när det är till barn så ska dom ha dom på sig i princip all vaken tid, för det var något om att det var jobbigt med omställningen om man tar av och på. Hon slapp dom dock på gympan och sen tyckte hon det blev för jobbigt ute på vintern så då fick hon fuska. Hon hade tur och slapp dem efter ett drygt år. Hoppas det kan bli någon sån kortvarig korrigering för Knasluvan också.

 3. Ja, det kan vara jobbigt men det är också en vanesak. Min ”lille”, idag 18, fick glasögon när han var kanske 9, och det har inte varit några problem. Det viktigaste är ändå att se bra.
  Själv har jag brillor som jag aldrig tar av, inte ens när jag badar i havet. Det funkar jättebra med undervattenssimning!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: