Trött

25Okt12

Trött på att gå in på Panduro och känna att 99 kr är för mycket för ansiktsfärg till Knasluvans dagismaskerad i morgon. Trött på att gå vidare till Butterick´s och upptäcka att alternativen där kostar 199 alternativt 79 för en liten förpackning som jag inte ens tror kommer täcka Knasluvans ansikte. Glad för att jag då drog vidare till BR och hittade motsvarande för 39 och kunde köpa till en stor vit för 24 så jag kan känna mig säker på att han blir ett fint spöke i morgon. Trött på att snåla.

Trött när Fru Preben frågar om jag kan fixa barnvakt till när vi skall träffa vår gamla pluggkompis som vi inte sett på typ 10 år, och min instiktiva reaktion blir – barnvakt = ångest = vem skall jag fråga?, barnvakt = skall vi äta ute? = det kan jag inte prioritera ekonomiskt.

Trött på samma känslor när jag får reda på att en nära vän skall gifta sig och det skall planeras möhippa. Jag vill egentligen bara säga nej. Det känns helt enkelt inte kul att vara den som inte har råd.

Jag vet att jag valt detta själv. Och jag ångrar mig inte en sekund. Men ibland är det bara trist, trist, trist.

Annonser


2 Responses to “Trött”

  1. Jag förstår. Jag har själv i många år varit den som snålat och sparat.

    Glad är jag dock för att jag valde att köpa den jag hittade på BR när jag var där! Tack för den undersökningen. 😉

  2. Å jag förstår och beundrar att du satsar så på din dröm – de flesta skulle inte orka.

    Kommer ihåg känslan, från för länge sedan, när jag slöt upp lite senare och tog en öl när kompisarna som jobbade åt ute och jag pluggade och inte hade några pengar. Och möhipporna. Och klänningar. Och resor till bröllopen (och aldrig fick jag gifta mig). det var inte roligt när pengarna flög iväg och jag kände att jag kunde gjort så mycket roligare för dem…

    Jag har väldigt sällan barnvakt senare än sju på kvällen, men ber istället om att vi ska ses hemma hos oss när folk föreslår en träff ute på stan. För mig är det för att jag inte har nån annan barnvakt än mormor och morfar och om de mattar betyder det att vi sover där alla tre – något jag inte vill utnyttja mer än i absoluta nödfall…. Men det kan ju också göra det billigare? Eller då kanske du näste bjuda på allt?

    Nä. Bara för att man valt något själv så får man verkligen lov att tycka att det är pest ibland! Vare sig det är en ny utbildning, ensamstående föräldraskap eller….


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: