Sänkt ambitionsnivå

26Mar12

Min viktiga-pappershanteringsstrategi sen jag flyttade hemifrån för en ziljon år sen har varit att samla allt i en låda. Sen har lådinnehållet sorterats någon gång om året i pärm med olika flikar för räkningar, hem, försäkringar och så vidare. Mycket strukturerat. Men också mycket ångestframkallande, innan själva årliga sorterandet. Så de senaste åren har det varit bara ångest och ingen sortering.

Men nu – ambitionnivå nedgraderad. Igår inköptes större kartonger på IKEA. Sorteringen begränsad nu till enbart år, inga undergrupper. Ett färgat papper runt årsbunten och sen tjoff, rakt ner i lådan. Klart!

Äldsta bunten från 2004.

Idag känner jag mig lätt! (och trött, men det har nog mer med sommartid än sortering att göra).3 Responses to “Sänkt ambitionsnivå”

  1. Jag har likannde högar (men soretrades bara en gång var tredje år – stoooor låda.

    Nu har jag köpt en plastmapp för varje år – som en ”plastportfölj” med 12 fack – och ner id en öööser jag alla papper verje gång jag betalar äkningar (som sammanfaller med att jag öppnar posten…)

    Det måste vara lätt som en plätt!!!!

  2. 2 nylsa

    oj, jag slänger alla räkningar så fort* de är betalda. Eftersom det finns bevis på internetbanken att de är betalda så måste man väl inte spara själva pappret?

    * kom på att jag inte slänger dem direkt. Först betalar jag, sen skriver jag bet på dem, sen river jag sönder pappret och slänger dem i soporna. Känns som något steg borde kunna skippas…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: