Sämpa sämpa!

25Aug11

Sedan något halvår tillbaks eller så har vi introducerad det mycket användbara begreppet kämpa i vår familj. Det började vid Knasluvans och mina gemensamma badkarsbad där vi har lite olika uppfattning om optimal vattentemperatur. Jag förklarade då pedagogiskt för Knasluvan att man måsta kämpa lite om vattnet känns för varmt så blir det lagom sen. ”Jag sämpar mamma!”, sa Knasluvan plågat några minuter senare med blossande röda kinder.

Sämpat har han även gjort i kallt vatten i sommar. Det är ju samma princip fast tvärtom liksom. Kämpa så känns det varmare. Och han kämpar verkligen för han blir så kall. Men om man vill visa upp att man vågar bada på djupt med puffar, ja då är det ju sämpa som gäller.

Det senaste kämpandet utspelar sig framför tv:n och Emil-film. Knasluvan tycker det är så läskigt med Emils pappa som blir så arg, men samtidigt är han så sugen på att titta. Han sitter i sin fåtölj och jag får sitta bredvid och hans händer hamnar över öronen när det blir för läskigt. Idag kämpade han sig igenom halva filmen. Och jag förstår att det krävs lite sämpa här. Det är verkligen lite läskigt.6 Responses to “Sämpa sämpa!”

  1. En variant av det ”kämpa på!” som min mamma och jag brukar utbyta.

  2. Jag har en fråga och ett inlägg….

    FRÅGA varör ska Knasluvan SÄMPA med badkarstemperaturen – borde inte den vuxna mamman vara den som KÄMPAR?

    INLÄGG Gullgossen sa också ”ämpa” (med eget uttal) nån gång efter han hört det hos er.. men nu har vi inte kämpat på länge (ja annat än mamman dårå när barnen ska SOOOOOOOOOOOOVA)


  1. 1 Slutet på en era | knas och kalas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: