Fina förebilder

27Apr11

I påskhelgen var vi på besök hemma hemma på orten som jag tänkte att jag skulle bosätta mig på så småningom och jobba som distriktsläkare. Inte drömspecialiceringen egentligen, men med arbetstider liknande kontorstid så borde det passa bra för en ensamstående läkarmamma. Det jag inte riktigt hade tänkt hela vägen är att jag inte kommer vara färdig specialist förrän tidigast om 11,5 år och vid det laget är Knasluvan en slängig yngling med kalviga armar och ben och sprucken röst och klarar säkert ett och annat kvällspass på egen hand. Så jag kanske kan vänta med att bestämma mig för specialicering?

Nåväl, detta var en parantes i det egentliga inlägget. Alltså vi var hemma och firade Långfredag och Påskafton med goda vänner och kusiner. Alla barnen i sällskapet är mycket äldre än Knasluvan, men de är så otroligt gulliga mot honom. Kusinerna såklart, men även två killar som är 11 och 12 år är helt fantastiska. Jag bara knäpper bilder till minnesbanken hur de hjälper honom i strutsmattan, av med skor, och visar hur man sitter och väntar på kanten när någon annan hoppar och sedan hejar på Knasluvan när han får hoppa. Jag kan luta mig tillbaka i soffan och vara trygg med att han blir både underhållen och omhändertagen, utomhus och inomhus. Senare på kvällen är det filmvisning och killarna vill egentligen se Snuten i Hollywood som visas på en annan dator, men sitter istället med Knasluvan och tittar på hans barnfilm. För han ville det!

Jag blir helt varm. Vilka fina förebilder för Knasluvan!

Annonser


2 Responses to “Fina förebilder”

  1. 1 Ullah

    Det finns så många fina ungdomar!

  2. 2 Anna

    Helt rätt tänkt tycker jag att vänta lite med att bestämma dig för allmänmedicin. Säkert kul på sitt sätt men oj vad mycket roligt annat det finns! Och precis som du säger, Knasluvan i den åldern har nog inget emot att du går en jour då och då utan tycker antagligen det är hur coolt som helst.
    Ska bli sååå spännande att se vad det blir för dig framöver!!
    Kram


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: