Vändpunkt?

25Jul10

Knasluvans ätande har så sakteliga blivit mer och mer komplicerat. Jag hjälper till (redan från första skeden…) och det krävs helikoptrar, brandbilar och ett helt menageri av djur i magen som skall göra ljud för att få i honom några tuggor. Det känns inte som en bra väg att gå.

I förrgår var han så trött vid lunchen att han inte fick i sig något, så han fick sova i stället. När han sen vaknade skulle vi iväg men han var ju såklart tvungen att äta innan vi kom iväg. Här slår den dåliga kombinationen trött, hungrig, supergnällig Knasluva och stressad mamma in. Knasluvan matvägrar, jag försöker truga, känner hur det bubblar av ilska under ytan, Knasluvan skriker, jag försöker peta in mat i den skrikande munnen men det fungerar  ju såklart inte. Försöker med allt och tillslut blir jag så frustrerad att jag börjar gråta!

Knasluvan blir helt tyst och stirrar på mig med stora ögon (han har nog aldrig sett mig gråta förut). Så gapar han. Vi sitter under tystnad och han får i sig några tuggor. Han klappar mig lite på armen (sötnosen).

Sådär vill jag aldrig ha det mer.

I bilen sedan tog jag ett snack med Knasluvan ( à la Jesper Juul) om att från och med nu så kommer vi överens om att Knasluvan äter själv. Jag skall inte tjata och han äter så mycket han vill och sen får det vara bra.

Vi har klarat det i en och en halv dag nu, jag håller tummarna för att jag kan hålla mig. För det är helt klart att det är mig det hänger på. Tålamod Knasluvans mamma – tålamod!2 Responses to “Vändpunkt?”

  1. HEJA Jesper Juul! (och knasluvan)

  2. 2 Mamasita

    Hejaheja knasluvan och hans mamma! Jag känner igen mig i det du skriver, här är det också mycket lek och mamma som stoppar mat i munnen. Är nyfiken att höra hur det går för er efter samtalet. kram, mamasita


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: