Nästan som hemlagat #2 – Risgrynspudding

28Feb10

Det här var min absoluta favoriträtt som liten. Sedan dess har den legat i träda, i sisådär en 30 år eller så, men nu är den tillbaks på middagsbordet, eller lunchbordet, eller  mellanmålsbordet. Sådan mamma, sådan son – Knasluvan diggar också pudding.

Tag en färdigköpt risgrynsgrötskorv (så gick det ju naturligtvis inte till för 30 år sen, men nu är det ju halvfabrikatstema vi snackar). Blanda ihop med ett eller två ägg. Häll blandningen i en ugnsfast form och grädda i 20-30 minuter i 200 grader, tills puddingen har stannat. Vill du piffa upp den lite och få en knaprig yta häll på lite ströbröd och lite smör innan gräddning.

Servera med favoritsylten.

Lägger sig som bomull i din mage. Och på din höft.

Annonser


One Response to “Nästan som hemlagat #2 – Risgrynspudding”

  1. 1 mamasita

    tack för recept– jag faktiskt letar efter bra saker att äta som min knytte vill tycka om– just nu är det mest köttbullar han äter. Vill hitta lite annat som går ner och är lätt att laga!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: