Vi skyller på dåtton

23Feb10

För några veckor sen ramlade Knasluvan från en stol (igen…) och slog sig på läppen. Det blev sår både inne i munnen och på läppen så jag blev lite rädd att det hade gått igenom. Så vi begav oss till närakuten för att göra en säkerhetssheck hos doktorn.

Det visade sig att det bara var ytliga sår och inget att göra, inte heller var det något fara. Vi fick rådet att byta till en ny tandborste och att det var bra att försöka undvika nappen ett tag.

Hur skulle det gå tänkte jag med Knasluvan som älskar sin napp. Men han skulle visa sig vara en mycket resonabel liten man det gode Knasluvan. När han skulle sova och ville ha nappen så förklarade jag att han inte kunde få nappen eftersom han hade sår på läppen, det hade doktorn sagt. Jaha konstaterade Knasluvan, vände sig på sidan och somnade och sov alldeles utmärkt utan napp.

Så fortsatte det några dagar tills såret var läkt. Eftersom det gick så bra så tänkte jag att det kanske var läge att sluta med nappen för gott (fast det tog emot lite, tumsugare som jag själv var så kommer jag ihåg hur trösterikt det var, det där sugandet. Jag slutate inte förrän jag började skolan då det blev allt för skämsigt). Däremot tyckte jag inte det var så schysst att fortsätta skylla på doktorn. Så jag konstaterade helt enkelt att du har ju slutat med napp nu Knasluvan. Dåtton replikerade Knasluvan då. Mmmm…

Kanske inte så konstigt att han var skeptiskt mot doktorn igår när vi var på sjukbesök. Man vet ju aldrig vad det för med sig – vad skall man få sluta med nu – välling!!???

(Han har alltså slutat med napp nu men jag tycker mig ha noterat att han håller hårdare och hårdare i vällingflaskan på kvällarna…)

Annonser


No Responses Yet to “Vi skyller på dåtton”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: